info@sthlmcc.se

Nyheter

Temakväll på klubben

Temakväll på klubben

På schackklubben har vi en gång i månaden temakvällar. Dessa kvällar bjuder klubben på hämtmat och sedan har vi någon form av föreläsning eller träning eller en film vi tittar på tillsammans. En enda regel finns och det är att aktiviteten ska på något sätt förbättra vårt schackspelande. Däremot behöver aktiviteten inte ha något direkt med just schack att göra, det finns så många andra saker som kan stärka tankesätt eller den analytiska förmågan. Det är faktiskt väldigt inspirerande och utmanande att planera de här temakvällarna på klubben, mycket man ska tänka på för att det ka bli bra. Jag är en av fem som sitter i planeringsgruppen och även den som suttit längst, därför hamnar mycket ansvar på mig....

Läs mer

Vackra parker i Stockholm

Det finns flera vackra parker i vår huvudstad och några av de absolut bästa är Hagaparken vid Brunnsviken utanför Norrtull, Humlegården på Östermalm, Tantolunden och Vitabergsparken på Södermalm, Kungsträdgården i City, Vasaparken i Vasastan och Rålambshovsparken på Kungsholmen. (mer…)

Läs mer

Friends Arena i Stockholm

Friends arena är en stor arena för sport och musikarrangemang. Arenan är den som är utsedd att vara Sveriges nationalarena. Det innebär att alla landslagsmatcher i fotboll spelas där. Arenan ligger i Solna. Arenan är modern och har många tekniska finesser. I närheten av arenan ligger ett stort köpcenter och fina hotell. (mer…)

Läs mer

Vackra Stockholm

Om du är en typ av besökare som inte kan lämna en ny stad utan att uppleva hjärtat av en stad, fundera då över att besöka Monteliusvägen. Mindre än en halv mil så kan den här kullerstensvägen vid första anblick vara anspråkslös. Men den erbjuder en utsikt över Stockholms stadslinje. Och tro oss, den är fantastisk. (mer…)

Läs mer

Gamla Stan & Djurgården

I Stockholm behöver du som turist inte besöka ett gammalt dammigt museum för att lära dig om historien. Promenera istället ner till Gamla Stan. Ett område i huvudstaden som grundades 1252. Bland kullerstenarna, smala trottoarer och gamla byggnader kommer du att bli omsvept av en atmosfär som turister inte kan få nog av. (mer…)

Läs mer

Världsarv i Sverige

År 1984 skrev Sverige under världsarvskonventionen och sedan tog de nordiska ländernas riksantikvarieämbeten fram lämpliga objekt på världsarv i Norden. Det är riksantikvarieämbetet som har ansvar för att världsarvskonventionen följs och ansvar för kulturarven medans Naturvårdsverket ansvarar för världsarven som är naturarv. Året var 1991 när Sverige fick sitt första världsarv och det blev Drottningholm på Lovön. Idag finns det 15 världsarv i Sverige varav 3 av dessa ligger i Stockholm. (mer…)

Läs mer

Vespa & E-bike Tours

Till skillnad från de traditionella sightseeingturerna som allt som oftast sker till fots, med buss eller båt finns i Stockholm även Vespa & E-bike Tours som erbjuder en guidning över Stockholm med en vespa eller elcykel som man får låna. (mer…)

Läs mer

Sightseeing-turer i Stockholm del 2

För den som inte vill eller kan lägga ut pengar på sightseeing finns det alternativ som faktiskt är helt gratis eller erbjuder långa guidade turer till ett lågt pris. Ett sådant är Stockholm Free Tour som utgår från Gamla stan. Denna sightseeingtur sker till fots förutom en av deras turer för mindre sällskap som sker på Segway och är den enda av deras turer som kostar pengar. (mer…)

Läs mer