Gamla Stan & Djurgården

I Stockholm behöver du som turist inte besöka ett gammalt dammigt museum för att lära dig om historien. Promenera istället ner till Gamla Stan. Ett område i huvudstaden som grundades 1252. Bland kullerstenarna, smala trottoarer och gamla byggnader kommer du att bli omsvept av en atmosfär som turister inte kan få nog av.

Gamla Stan

Området bjuder in till några av de mest populära platserna i staden vilket inkluderar Stockholms domkyrka, riksdagshuset, nobelmuseet och slottet. Gamla stan är också var du hittar Stockholms äldsta gator vilket är Köpmansgatan och Mårten Trotzigs-gatan. Är du beredd att ta del av ett stycke historia under din resa i Stockholm? Men trots att det finns många caféer och butiker här så det något av en typisk turistfälla. Ofta är priserna snäppet dyrare än i resten av Stockholm. Men som tur är behöver du inte spendera pengar för att besöka Gamla Stan. Istället kan du spara på dina pengar medan du promenerar genom området för att sedan besöka någon av de andra platserna som vi rekommenderar om när du vill äta lunch, middag eller fika. Det finns bokstavligen tusentals platser att besöka!

Djurgården

I Stockholm behöver du inte åka långt för att ta del av den lantliga idyllen det svenska landet erbjuder. Vid Djurgården får du precis det och mycket mer. Djurgården är en ö som ligger i närhet till Stockholm central vilket gör det enkelt för turister att åka dit. Hit kan du till exempel ta dig med båt, buss eller cykel. Men du kan också promenera hit om det passar dig bättre. Här finns det fantastiska parker att promenera genom eller sätta sig ner och fika i. Men det finns också många andra platser att besöka i området. Till exempel Skansen, Vasamuseet och 21 andra museer, ett av dem som är dedikerat till Abba. Men det finns också en djurpark, en nöjespark och mycket mer. Något för alla, helt enkelt. Men oroa dig inte. Det finns fler platser än så att besöka. Sätt segel på en av de åar som du kan åka båt genom, eller vila dina ben vid Islandsskärret, ett mindre område som är bo till flera olika typer av fåglar. Utöver det finns det också mysiga caféer och restauranger för dig som vill passa på att äta något i området.

När ska du besöka djurgården?

Besökare säger ofta att det bästa sättet att uppleva Djurgården är att göra så till fots. Trots att besökare ofta blir överraska över hur mycket det går att göra i området så berättar de flesta att vad de uppskattade mest var den vackra naturen i kombination med de vackra promenadslederna som går genom ön. Andra berättar om hur det ofta kan vara fullproppat med turister under sommarmånaderna. Då är det bra att vi berättar att det går lika bra att besöka platsen under hösten. Då förvandlas de stora parkerna till färgsprakande områden då träden i parkerna skiftar färg. Det finns helt enkelt något att göra för dig oavsett när du besöker området.