Sightseeing-turer i Stockholm del 2

För den som inte vill eller kan lägga ut pengar på sightseeing finns det alternativ som faktiskt är helt gratis eller erbjuder långa guidade turer till ett lågt pris. Ett sådant är Stockholm Free Tour som utgår från Gamla stan. Denna sightseeingtur sker till fots förutom en av deras turer för mindre sällskap som sker på Segway och är den enda av deras turer som kostar pengar.

 

Stockholm Free Tour

Stockholm Free Tour erbjuder gratis guidade vandringsturer i Stockholm på engelska och spanska. Stadsguiderna som guidar en runt bjuder på mycket information men gör även vandringsturen rolig tack vare skämt och extra detaljer. De vandringsturer man erbjuder är fyra stycken till antalet men för den som vill ha en privat tur erbjuder de även detta till ett konkurrenskraftigt pris. De fyra turerna man erbjuder är Free Tour Stockholm City, Free Tour Stockholm Gamla stan, Free Tour Stockholm Konst i Tunnelbanan och en tur med Segway där man besöker alla de stora sevärdheterna i Stockholms centrala delar. Denna tur är dock inte gratis. Väljer man Segway Mini Tour, som är två timmar lång, får man betala 45 euro per person och väljer man Segway Grand Tour, som är tre timmar lång, är priset 60 euro per person. Det kanske låter dyrt men faktum är att dessa Segwayturer är de med lägsta pris i hela Stockholm. Free Tour Stockholm City startar vid tunnelbanan i Gamla stan, varje dag klockan 10, och under denna cirka 2 timmar långa rutt får man djupdyka in i Stockholms historia, från de allra mörkaste stunderna till de mycket ljusa stunderna. Denna tur erbjuds även på spanska klockan 13 varje dag. Free Tour Stockholm Gamla stan startar klockan 10 och klockan 13 varje dag och på denna tur får man svar på varför den smalaste gränden bara är 90 centimeter, vad meningen är med de metalliska husskyltarna och vad Gamla stan har med att göra det faktum att kungen i Sverige inte bär krona. Turen tar cirka 90 minuter och finns även den på spanska.

Guidad tur i tunnelbanan och på Segway

Free Tour Stockholm Konst i Tunnelbanan är perfekt vid dåligt väder då man enbart kommer befinna sig i tunnelbanan i cirka 90 minuter. På denna tur kommer de mest extravaganta och fantastiska tunnelbanestationerna att visas samtidigt som man får fakta relaterade till de olika tunnelbanestationerna. Det enda som krävs är en biljett till tunnelbanan. Guiderna kommer ta en med på denna underjordiska tur där man kommer få se målningar, skulpturer, mosaik, kakel, installationer och konstskärmar. Turen sker varje fredag, lördag och söndag klockan 15 och börjar vid tunnelbanestationen i Gamla stan. Segway Tour är som sagt inte gratis, men har dock de lägsta priserna för liknande turer med Segway i Stockholm. Denna tur måste bokas och det finns endast plats för max sex stycken deltagare. Den mindre turen, som tar två timmar rör sig i Stockholms allra centralaste delar. Segway Grand Tour tar tre timmar och förutom de allra centralaste delarna kommer turen att ta en ut mot Gamla stan och en bit ut på Djurgården mot Skansen. En Segwaytur är perfekt för den som helt enkelt vill hinna med lite mer på samma tid som en vandringstur.

Guidad tur i tunnelbanan och på Segway