Taxi i Stockholm

Listan för taxibolag i Stockholm kan göras lång. I Stockholm finns det alltid en taxi i närheten, vare sig man planerar en resa från Centralstationen, Arlanda flygplats eller inom Stockholms län. Taxi kan numer beställas genom att ringa ett samtal till ett taxibolag, boka via appar, webbokning, ställa sig vid ett taxistopp eller vinka till sig en taxi på gatan.

Taxibolag och priser

Det råder fri prissättning i Sverige, vilket innebär att skillnad i pris mellan olika bolag varierar. Därför är det bra att vara medveten om de olika bolagens prissättning och service för bästa upplevelse, och för att undvika att betala överpris. Det är också bra att fundera på om en planerad taxiresa lönar sig bäst i rullande taxa eller, om detta erbjuds, fast pris. Fråga alltid om kvitto- om man skulle glömma kvar något i bilen finns det på kvittot ofta nämligen uppgifter om bilens registreringsnummer samt information om föraren, exempelvis en förarkod, vilket ökar sannolikheten att man får tillbaka sina kvarglömda saker.

Taxi Stockholm är Stockholms största taxibolag, och därmed också det bolag med störst tillgänglighet. De erbjuder ett flertal olika tjänster, sätt att boka på samt sätt att betala på. De tjänster som bolaget erbjuder utöver traditionell taxiresa är guidad tur, privatchaufför som inväntar den som behöver springa ärenden mellan resor, hämtning av bud, taxivärdar som säkerställer att bilar finns tillgängliga för gäster under tillställningar, taxitomten för en maximal julkänsla, samt ett antal fordon utrustade för att kunna erbjuda resor för äldre, funktionsnedsatta eller skolbarn. Det finns också möjlighet att boka en större bil eller en premiumbil för en resa med högre standard. Det är smidigt att boka resor via bolagets webbsida eller app, där kvitton hanteras direkt i ens konto, och det finns möjlighet att betala både med kort och kontant. Taxi Stockholm erbjuder i jämförelse med sina konkurrenter en relativt förmånlig prissättning, och de ses som ett bra och pålitligt taxibolag bland kunder. En resa under dagtid på 10 kilometer som varar i 15 minuter, kostar i snitt 280 SEK.

Taxi i Stockholm

TaxiKurir är ett annat större bolag som finns i Stockholm, men det är också Skandinaviens största taxibolag. Bolaget erbjuder både webb- och appbokning och har en hög tillgänglighet. En resa under dagtid på 10 kilometer som varar i 15 minuter, kostar i snitt 266 SEK.

Med appen Uber har det blivit enkelt att resa. Man skapar ett konto i appen och beställer en förare direkt i appen. Med denna innovativa lösning kan man med hjälp av platsposition i mobilen på en karta se tillgängliga bilar samt den tid det tar för en tillgänglig bil att nå ens nuvarande position. Priset beräknas i appen och man godkänner priset innan man bokar resan. Vid hög efterfrågan kan priserna för Uber variera, men detta är något man alltid meddelas vid beställning.

Digitalisering och miljö

Allt fler taxibolag har börjat tänka “i det nya” när det kommer till digitalisering och miljö för att ligga i framkant. Många av de större taxibolagen i Stockholm har en hög andel miljöbilar, samt ett turordningssystem där förtur ges till de bilarna med lägre utsläppshalter. Taxibolaget Taxi Stockholm vill i stället för att expandera antalet fordon i sin flotta, satsa på digitalisering för att de fordon som finns idag ska operera så effektivt som möjligt.