Vespa & E-bike Tours

Till skillnad från de traditionella sightseeingturerna som allt som oftast sker till fots, med buss eller båt finns i Stockholm även Vespa & E-bike Tours som erbjuder en guidning över Stockholm med en vespa eller elcykel som man får låna. Denna sightseeingtur är rankad som nummer ett på TripAdvisor med mer än 300 femstjärniga recensioner. När man hyr en vespa eller elcykel finns en GPS installerad där flera olika destinationer redan finns inlagt. Väljer man att besöka någon av dessa destinationer får man fram vägbeskrivningen med några få knapptryck. När man bokar och har betalat ingår hjälm, helförsäkring och bensin till vespan.

 

Ett populärt sätt att upptäcka Stockholm på

Att ta sig runt med cykel eller vespa har visat sig vara en mycket lyckad idé för företaget. Det är både enkelt och tillför en sorts frihet. Med en vespa eller cykel väljer du helt själv vart du ska. De platser som finns inlagda i GPS:en är både sådant som de stora sevärdheterna men då turerna är framtagna av Stockholmsbor finns även många så kallade smultronställen, platser som tar en utanför de populäraste turiststråken vilket gör att man får se en annan sida av Stockholm. Det blir lite som en upptäcktsfärd. För dom som väljer att hyra en elcykel istället för vespa kommer skillnaden vara att med elcykeln kommer man på sätt och vis närmare det riktiga Stockholm. Med vespan måste du använda vägarna, stanna för rödljus och annat som kan göra upptäcktsfärden lite mindre rolig. Med cykeln så stannar man lättare precis vart man vill och har tid att se sig omkring medans man cyklar på ett helt annat sätt. Elcykeln har en kapacitet på upp till 25 kilometer i timmen och elkraften räcker i strax över 6 mil vilket med enkelhet ska täcka denna upptäcktsfärd. Vespan eller elcykeln hyr man på gångavstånd från Stockholm central och Cityterminalen. Man kan antingen betala på plats eller på internet. En vespa hyr man i antingen 5 timmar, ett dygn eller två dygn. För 5 timmar är priset 590 kronor, för ett dygn får man betala 790 kronor och för två dygn kostar det 1 390 kronor. För en elcykel är priserna lite lägre. För 5 timmar kostar elcykeln 490 kronor, för ett dygn 690 kronor och för två dygn 1 190 kronor.

Recensioner

Vespa & E-bike Tours har fått mycket bra recensioner och när man läser igenom folks omdömen på bland annat TripAdvisor och Yelp får man ett intryck att företaget verkat lyckats med denna form av sightseeingtur. Många uppskattar att vespan är av typen variomatic vilket betyder att man bara gasar och bromsar. Kanske vanligt för oss i Sverige men inte alltid för utländska turister. Turerna som är inlagda är speciellt uppskattade och många beskriver denna tur som det bästa med hela Stockholmsresan. Företag har inte funnits mer än ett par år men blir alltmer populärt tack vare de bra recensionerna och den bra servicen som många uttrycket sig ha fått. På TripAdvisor har Vespa & E-bike Tours fått totalt 348 recensioner varar 338 av dessa givit betyget ”utmärkt” och 9 med ”mycket bra”.

Recensioner